SZÓRT SZIGETELÉS MENETE 5 LÉPÉSBEN

  • 2. Szórásos eljárással folyékony anyagot fújunk a falra, kúszótérbe vagy mennyezetre

  • 2. Az anyag néhány másodperc alatt habosodik.

  • 3. A rugalmas habtakaró tökéletesen lezárja a réseket és repedéseket.

  • 4. A hab minden felülethez odatapad, ezzel elzárva a légmozgás útját.

  • 2. A felesleg könnyedén levágható.

Ha a tető a belső oldalon szigetelhető, akkor ez a praktikusabb és így a kedvezőbb megoldás. Ebben az esetben a tetőre belülről PUR habot fújunk. Ha a tető belülről nincs fával vagy gipsszel leburkolva, akkor egy speciális háló szerelhető a tetőszelemenek vagy szarufák alá. Utána a tető és a háló közé kőgyapot vagy cellulóz szigetelőanyag fújható be.

Természetesen az Ön háztetőjének kívülről történő szigetelése is lehetséges. A tetőcserepek/hullámcserepek eltávolítása és néhány építéstechnikai igazítás után az Ön háztetőjére is kiszórható a PUR hab. A tetőléceket és cserepeket / hullámcserepeket utána ismét vissza lehet helyezni. A tetőfelújítás ezen a módon gyorsan, egyszerűen és költségkímélően kivitelezhető.

2

Biztosak vagyunk benne, hogy az általunk képviselt korszerű lapostető hő és vízszigetelő technológia a leggazdaságosabb és leggyorsabb a jelenleg ismert technológiák közül. Technológiánk alkalmazható új és régi épületek esetén, polisztirol hőszigetelő lapokkal kombinálva vagy önállóan, meglévő betonfödémes, bitumenes lemezzel borított épületek hő- és vízszigetelésére, akár a régi rétegrend eltávolítása nélkül tökéletes megoldás a PUR hab!

3

Ha a tető belülről nincs fával vagy gipsszel leburkolva, akkor egy speciális háló szerelhető a tetőszelemenek vagy szarufák alá. Ezután a tető és a háló közé kiváló minőségű szigetelő anyagkőzetgyapot vagycellulóz szigetelőanyag fújható be.

4

A PUR hab alkalmas vakolat alatti hőszigetelésre is, de mindenképpen számolni kell a technológiából adódó felületi egyenetlenséggel, melyet a felragasztott vakolóhálóra felhordott vastagvakolattal (~2 cm) kell kiegyenlíteni. A falszigetelés télen benn tartja a meleget és kinn tartja a hideget, illetve nyáron hűvösen tartja a lakást. A falak szigetelése energiamegtakarításhoz vezet, ami akár 4-5 év alatt megtérülhet, miközben nagyobb komfortot biztosít.

5

Kétrétegű falazat esetén egy légréteg választja el a belső falat a külső faltól. Ha az Ön háza így épült, akkor fontos, hogy itt jól legyen szigetelve. Az üreges tér szigetelésekor kívülről, a falazatban lévő töltési nyílásokon át töltjük fel. Az alábbi anyagok kerülnek felhasználásra: kőzetgyapot), szigetelő gyöngyök és Aerogél.

6

Egy gyakran alkalmazott lehetőség a padló felső oldalán történő szigetelés. Ezt a pincével nem rendelkező lakásokban alkalmazzák. Beton esetében közvetlenül arra is felvihető. A villany-, gáz-, víz- stb. vezetékeket jól szigetelik. Erre a szigetelőrétegre kiválóan ráhelyezhető a padlófűtés, így jelentősen kevesebb hő veszik el.

7

A Super Coating egy poliuretán bázisú szigetelő és UV sugárzás ellen védő réteg. Ez egy erős, nagyon rugalmas és légáteresztő réteg kiváló tapadással a különböző alapokon. Alapozás rendszerint nem szükséges. Azért alkalmazzák az iparban és a mezőgazdaságban is, hogy védjék a speciális PUR habot és vízállóvá tegyék azt.

8

A Pluimers rendelkezik egy különleges termékkel a PUR hab – szóró szigeteléssel, amely hézagmentesen illeszkedik a felületre és magas szigetelő értékkel bír. A nedvesség többé már nem probléma, a hab olyan szorosan illeszkedik a felülethez, hogy nem engedi nedvesség behatolását az anyagba.

9

A legfelső emeletközi födém szigetelése. Ha a mennyezetborítás és a felső faburkolat közötti tér üres, a Plumiers az emeletközi födém szigetelését kínálja. Opciók: kőzetgyapot, PUR hab és szigetelő gyöngyök (ISO Pearl).

93

A külső falak védelme fontos! Gyakran a fal nedvessége az oka a penésznek, algásodásnak és fagykároknak.A tartós impregnálás – egy speciális folyadékot jelent, amit a külső falakra viszünk fel. Az impregnáló anyagok gyorsan mélyen behatolnak a falba. A folyadékot egy hengerrel visszük fel a falra. A fal kifelé páraáteresztő és befelé vízálló marad. Véd a savas esővel és a légszennyezéssel szemben is.

92

AGRÁR SZEKTOR / MEZŐGAZDASÁGI ÉPÜLETEK SZIGETELÉSE

Raktárak:

A termékek minősége a zöldségek, gyümölcsök és termények esetében nagyban múlik a tárolási körülményeken. Oda kell figyelnünk a klímakontrollra. Ezek a termékek érzékenyek a hőmérséklet-ingadozásokra és a páralecsapódásra. Hézagmentes szigetelésünket akár az iparágban előforduló gázoknak, savaknak ellenálló bevonattal adjuk át, teljeskörű megoldást kínálva a tárolók esetén felmerülő hő- és vízszigetelési problémákra. Szigetelési megoldásaink kondezvíz mentes, rágcsálóknak és agresszív gázoknak ellenálló épületet biztosítanak a raktározáshoz.

Istállók, ólak, állattartó telepek:

A baromfitelepek szigetelése: magas és stabil hőmérsékletre van szükség a naposcsibék nevelésekor. Ezért nem mindegy, hogy mennyi energiát haszálunk el a fűtésre.
A sertéstelepek szigetelése: hogy a beépített szellőzőrendszer szabályozni tudja a belső klímát, elengedhetetlen, hogy a szigetelés teljesen légzáró legyen és megakadályozza a hőmérséklet ingadozását.
A szarvasmarha istállók szigetelése: a belső klíma optimalizálása mellett azért is fontos, mert a jó szigeteléssel visszaszoríthatjuk az ammónia- kibocsátást.

BUSINESS – IRODÁK, GYÁRAK

A legtöbb gyárra, irodaházra jellemző a magas energiaveszteség, így magasak az energiaköltségek és magas a károsanyag-kibocsátás is. A hézagmentes szigetelés a gyárépületek minden részén alkalmazható, legyen az akár tető, plafon, födém vagy üreges szerkezet. Ezáltal az energiaköltségeket drasztikusan tudja csökkenteni.

A fújt szigetelés rendkívül sokoldalúan alkalmazható fogyasztói és
üzleti oldalon egyaránt. Ha egyéb alkalmazási elképzelése van,
írd meg nekünk emailben!

Gyorsan megtérülő, biztonságos szigetelésre vágysz  vagy
csak egy pontos kalkulációra vagy kíváncsi?

Szeretnéd felére csökkenteni a rezsit?

Jelentkezz ingyenes helyszíni felmérésünkre, és szakértő kollégáink részletesen és
személyesen, az építményre szabva
tájékoztatnak a lehetőségekről!

Ingyenes helyszíni felmérést szeretnék